Alles over Scholl

De geschiedenis van Scholl

scholl geschiedenis

Al meer dan 100 jaar...

De geschiedenis van het merk Scholl is helemaal terug te leiden naar 1899. De 17-jarige William Scholl verhuisde naar Chicago om ervaring op te doen in een kleine schoenwinkel, gespecialiserd in comfortabel schoeisel. Nadat Dr. William afgestudeerd was, werd Scholl Manufacturing Co. opgericht.

De anatomie van de voet is de rode draad van de eerste collectie die in 1920 werd gelanceerd. In de jaren daarna bleef het welzijn van de voet de nummer 1 prioriteit van Scholl. Ze waren dan ook de eerste die voetverzorging op de markt bracht onder de naam Scholl Foot Aid.

In de jaren erna kwam de focus te liggen op fashion en hiermee werd de Pescura een groot succes. De Pescura werd door iconen als Jean Shrimpton en Kristin Dunst gedragen. Dit deed veel goeds voor Scholl's succes. Met dit succes werden er veel verschillende stijlen gelanceerd, zoals sandalen, muiltjes en hakken.

De jaren 90 tot vandaag de dag

Innovatie is belangrijk voor Scholl. Mede door allerlei studies rondom de voet en biomechanica wist Scholl haar schoenen voortdurend te verbeteren. Hierdoor konden ze lichtere, meer flexibelere maar vooral comfortabelere schoenen uitbrengen.

De afgelopen jaren heeft Scholl veel samenwerkingen gehad met grote merken als Eres, Ganni, Issimo en hebben ze zelfs een rol gekregen in de modeshow van GmbH tijdens Fashionweek van 2022. De schoenen van Scholl zijn niet meer weg te denken uit de modewereld.

Scholl Pesucra

De Scholl collecties

Scholl Comfort

Scholl Comfort

De missie van Scholl is om ervoor te zorgen dat u zich van top tot teen top voelt. Dit willen ze bereiken middels de diverse technologiën die Scholl verwerkt in haar schoeisel. Scholl zorgt er dus echt voor dat u zich goed voelt, terwijl u er trendy bij loopt.

Scholl Iconic

Scholl Iconic

De bekende Pescura sandaal van Scholl heeft hier een hoofdrol in. Deze sandaal is door de rijke historie dan ook echt iconisch. Met de combinatie van stijlvol erbij lopen en tegelijkertijd subliem loopcomfort ervaren is waar deze lijn om draait. De collectie is gericht op de iconische meesterwerken van Scholl, bijvoorbeeld de Pescura.

Scholl proffesional

Scholl Proffesional

Deze productlijn biedt de perfecte schoenen voor de werkomgeving. De schoenen in deze collectie zijn voorzien van moderne technologiën, zodat u verder geen ongemakken ervaart en zich volledig kunt focussen op uw werk. De producten in deze lijn zijn biomechanisch en ontworpen in Italië.

Onze Scholl favorieten: