-
-

Alles over Birkenstock

Birkenstock

Van Duits familiebedrijf naar wereldwijde gigant

De geschiedenis van het Duitse bedrijf Birkenstock is helemaal terug te leiden naar het jaar 1774 toen 'Johann Adam Birkenstock' voor het eerst aan de slag ging als schoenmaker. Twee-en-een-halve eeuw later is het bedrijf uitgegroeid tot één van s'werelds meest bekende bedrijven op het gebied van sandalen, slippers en voetcomfort.

Birkenstock produceert het grootste deel van haar eigen producten in Duitsland en heeft circa 3.000 medewerkers in dienst. De producten van Birkenstock worden wereldwijd over 90 landen verkocht en het bedrijf heeft ook wereldwijd vestigingen geopend, waarvan 8 in Duitsland zelf. Maar hoe groot het bedrijf ook wordt, haar kernproduct van Birkenstock is en blijft het enige echte anatomisch gevormde Birkenstock voetbed.Pasvorm

Smalle of brede breedtemaat?

Birkenstock biedt haar voetbed aan in twee verschillende breedtematen. Een breedte voor normale voeten en een breedte voor smalle voeten. Birkenstock is van nature echter een Duits merk en de maten van de leest zijn dan ook gebaseerd op de Duitse leest. Omdat Duitsers gemiddeld een breder voetbed hebben dan Nederlanders, geldt op Schoenfashion dat de smalle maat geschikt is voor smalle voeten en de gemiddelde maat geschikt is voor brede voeten. Deze wordt dan ook als 'breed' aangegeven in de productomschrijving.

Pasvorm passend maken

Het is van groot belang dat uw schoenen goed passen, omdat deze van invloed zijn op het hele bewegingsproces. Het plaatje hierlangs laat zien zien hoe u de ideale pasvorm van uw birkenstocks krijgt. Open allereerst de riempjes en plaats uw voeten op het voetbed. Zorg ervoor dat er nog een paar millimeter ruimte overblijft rondom de hiel en tenen. Uw voeten hebben deze ruimte nodig voor de afrolbeweging. Sluit vervolgens de riempjes zodanig dat deze niet te strak aansluiten. Heeft u de volledige schoenen aangepast? Loop dan een stukje op de schoenen om te checken of ze helemaal aan uw wensen voldoen. Is dit niet het geval, pas de pasvorm dan nog eens aan.

De perfecte pasvorm voor uw Birkenstocks

Meet uw voet op

Check en afstand aan de achterkant en voorkant

Kijk of de schoen in de breedte goed past

Controleer of de riem juist is afgesteld

Door het tekenen van uw voet op een vel kunt u gemakkelijk de juiste maat voor uw Birkenstock bepalen. Leg een vel papier op de vloer, tegen de muur en ga er met een blote voeten op staan. Gebruik en balpen of potlood om de meest linkse en meest rechte kant van uw voet te bepalen en daarna de langste teen, voor de lengte. Bekijk het aantal mm en vindt de perfect schoenmaat die bij uw voet past in de maattabel, op de productpagina.

Controleer, wanneer u uw schoen binnen heeft of er genoeg afstand is tussen de voorkant en achterkant van de schoen en uw voet. De gewenste afstand is ongeveer 5 mm aan de achterkant en 10 mm aan de voorkant. Zo heeft u nog voldoende ruimte om te lopen en zijn ze niet te groot dat ze uit vallen.

Het is ook zaak dat de slippers of sandalen aan de zijkanten correct passen. Zorg dat de tenen er niet overheen steken een de voorkant, dan zijn de sandalen te klein. Zorg er daarentegen ook voor dat er niet te veel ruimte is, anders is de sandaal te groot. De bal van de voet moet aan beide kanten binnen de uitstekende rand vallen. Is dit niet het geval is de sandaal te smal.

Als laatste controleert u of de riempjes juist zijn ingesteld. Wanneer dit niet zo is kan het voor irritatie zorgen tijdens het dragen van de sandaal, en dat is niet wat u wilt. Zorg er voor dat er ongeveer 5 mm ruimte over blijft tussen de riem en de voetrug bij de voorste riem. Tussen de riem die het dichte bij uw been is mag er ongeveer 10 mm zitten tussen de riem en de voetrug.


Voetbed

Het originele Birkenstock voetbed

Birkenstock dankt een groot deel van haar hoge populariteit aan het comfortabele voetbed dat wordt gebruikt in de diverse schoenen en slippers. Het anatomisch gevormde voetbed heeft speciale ondersteunende elementen die het behoud van een gezonde voet bevorderen en zorgt ervoor dat u urenlang op de slippers rond kunt blijven lopen, zonder last te krijgen van uw voeten.

1. De hoge voetbedrand beschermt uw tenens tijdens het maken van de afrolbeweging.

2. Het deel bij de tenen van het voetbed is voorzien van een verhoging. Hierdoor blijven de tenen ontspannen en in natuurlijke positie.Ook dit helpt bij de natuurlijke afrolbeweging.

3. Het Birkenstock voetbed heeft een flexibele bekleding van zacht suède dat heerlijk aanvoelt op uw voet en bovendien bijzonder luchtdoorlatend werkt. Er is nog een onderliggende jutelaag aangebracht om dit extra te ondersteunen.

4. Het voetbed beschikt over een dwarswelvingsteun die de middenvoetsbeentjes stabiliseert en een rechte en stevige stand van de voet creëert.

5. Het voetbed heeft langswelvingssteunen, parallel aan de zijranden van het voetbed voor extra stabiliteit

6. Het voetbed heeft een diepe hieluip die de hiel ondersteunt en tegelijkertijd het hielbeen stabiel houdt.

7. Het kurk-latex voetbed zorgen voor het hoge draagcomfort van Birkenstock schoenen. De kern ondersteunt en ontlast de voet, waardoor lopen op een schoen nog nooit zo fijn was.

De combinatie van de hierboven beschreven 7 essentiële onderdelen maken het voetbed van een Birkenstock schoen bijzonder comfortabel en ontlastend.


Populaire modellen

Birkenstock Arizona

De Birkenstock Arizona is een van Birkenstock's populairste modellen. Deze sandaal heeft twee banden over de voet en kan precies op uw maat worden afgesteld. Het tijdloze design zorgt voor jarenlang gebruiksplezier en de sandaal is uiteraard in diverse kleuren en prints beschikbaar. Zo weet kunt u altijd een sandaal vinden naar wens!

Birkenstock Gizeh

Ook de Birkenstock Gizeh is een geliefd model slipper onder de Birkenstocks. Deze teenslipper kan zowel door mannen als door vrouwen worden gedragen en is verkrijgbaar in een groot scala aan keuren. U kunt de Birkenstock Gizeh eenvoudig matchen met diverse zomeroutfits en deze is ideaal om te dragen tijdens een wandeling over de boulevard.

Birkenstock Ramses

De Birkenstock Ramses is vergelijkbaar met de Birkenstock Gizeh. Het verschil is echter dat de Birkenstock Ramses breder is, waardoor deze een wat stoerdere uitstraling heeft. De Birkenstock Ramses heeft, net zoals alle andere modellen van Birkenstock, een verstelbare band en een comfortabel en ondersteunend voetbed.

Birkenstock Boston

De Birkenstock Boston is een heerlijk warme en vooral comfortabele clog die ideaal is om in en om het huis te dragen. De clog is echter ook super handig om te gebruiken voor het werken in de zorg. De Birkenstock Boston beschikt over hetzelfde type voetbed als het voetbed dat wordt gebruik in de sandalen en slippers van Birkenstock.

Birkenstock Onderhoud

Welk materiaal heeft u?

Glad leer
Heeft u Birkenstocks met een glad leren oppervlak? Dan kunt u deze het beste reinigen met een zachte doek en schoensmeer. Laat de schoensmeer een kwartier lang intrekken, dit zorgt voor een optimaal blinkend resultaat en houdt tegelijkertijd het leer mooi soepel. Bekijk hier alle schoenverzorging voor glad leer.

Suède of Nubuck
Heeft u Birkenstocks met een suède of nubuck oppervlak? Dan kunt u deze het beste reinigen met een speciale borstel. Door zacht over het oppervlak heen te borstelen, wordt de slipper weer mooi schoon. Hier vindt u alle schoenverzorging voor nubuck of suède.

Reiniging van het voetbed

Gebruik een draadborsteltje
Het voetbed van een Birkenstock sandaal of slipper is doorgaans gemaakt van zacht suède en deze kunt u het beste schoonmaken door deze regelmatig te borstelen met een nylon- of draadborsteltje.

Bent u op zoek naar een diepere reiniging? Gebruik dan een mengels van bakpoeder en water. smeer het voetbed volledig hiermee in, laat het vervolgens afdrogen en spoel het af met lauwwarm water. Laat de schoenen hierna opnieuw drogen en borstel deze vervolgens op met een zachte suède borstel.Hierna zijn uw Birkenstocks weer helemaal schoon en fris.

Bekijk hier de collectie schoenverzorging voor uw Birkenstock voetbed.

Een greep uit het assortiment: